Friday, November 23, 2007

Itching Hand

Με τρώει το χέρι μου εδώ και μέρες (να μη πω μήνες) να γράψω ένα κειμενάκι, αλλά είπα αυτή τη φορά στη ζωή μου, δε θα βιαστώ, δε θα αντιδράσω άμεσα και απερίσκεπτα. Είπα να το φιλοσοφήσω, να δώσω ακόμα μια ευκαιρία (σα το ανέκδοτο κάτι), να δω τα αποτελέσματα ορισμένων κινήσεων, και μετά (αφού βγουν αρνητικά, γιατί αρνητικά θα είναι) μετά να αρχίσω να κράζω και να ενημερώνω για την έλλειψη αξιοκρατίας, για την ελλειπή εφαρμογή των νόμων, για το "σπάσιμο και πόλεμο νεύρων", για το επίπεδο κάποιων που κάθονται σε μεγάλες πολυθρόνες και θεωρούν ότι είναι υπεράνω νόμων και ικανοποιούν επιλεκτικά τα αιτήματα ορισμένων.
Για να δούμε θα αντέξω, είναι ένα στοίχημα που έβαλα με τον εαυτό μου. Άραγε ποιος θα χάσει?

2 comments:

konstantinos said...

Μπα! Δε νομίζω να σε ικανοποιήσει η εξέλιξη στο θέμα σου. Γιατί το πρόβλημα έχει τις ρίζες του βαθιά στις συνήθειες του νεοέλληνα πολίτη που συναλλάσσεται υπογείως, παρακάμπτοντας τους νόμους, του νεοέλληνα δημόσιου υπαλλήλου που δεν μπορεί να φερθεί με υπευθυνότητα και τιμιότητα, αλλά και του νεοέλληνα πολιτικού που εφαρμόζει με ευλάβεια το "ο,τι φάμε, ό,τι πιούμε...".

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για όσο υπάρχει ακόμη, ίσως δικαιωθείς, αλλά θέλει κουράγιο κι αντοχές...

Κάλα κάνει και σε τρώει το χέρι σου, κάτι ξέρει αυτό...!!

Πρόσεχε μόνο μη μάθουν οι προϊστάμενοί σου τι γράφεις στο blog σου!

(it's good to have you back!)

Neura said...

Έχεις δίκιο, μου περνάει και μένα από το μυαλό του τι θα γίνει έτσι και μάθουν οι "ανώτεροι" το τι γράφω. Γιατί μόνο μια λέξη να αποκαλύψω θα καταλάβουν για ποιο υπάλληλο μιλάμε.
Όσο για το συμβούλιο της Επικρατείας, δυστυχώς δεν είναι option, για λόγους που και πάλι δε μπορώ να πω.
Δηλαδή και να χεις όλα τα δίκια και να μη μπορείς να βγεις να τα φωνάξεις.....εκτός αν πεις έκανα νόμιμα ότι μπορούσα τώρα αναλαμβάνω να ανοιξω το στόμα μου και μετά να παραιτηθώ.... Δε ξέρω όμως αν θα τους κάνω τη χάρη.